ВОЗЕТЕ КАКО ЕДНО

JINBA ITTAI

jin­ba it­tai

КОЊ И ЏОКЕЈ , КОЛА И ВОЗАЧ

Возењето со Mazda става насмевка на лицето секој пат кога сте на пат. Нашите автомобили се многу повеќе отколку за возење од точка  А до Б, тие се дизајнирани и изградени за чисто задоволство при возењето. Ние го нарекуваме Jinba Ittai, врска помеѓу вас и автомобилот како помеѓу коњ и возач.

возиме заедно

проектирање на чуствата

Кога возите Mazda, никогаш не возите сами. Доживејте чувство на единственост и хармонија со автомобилот, врска меѓу вас, што е тешко да се опише со зборови како вашето возење заедно, да се чувствувате заедно, да забрзате, сопирате и да се насмеете заедно. Тоа е чувство што го проектираме во секој автомобил што го правиме.

предизвикувачкиот дух

одлучност да се успее

Мазда има предизвикувачки дух што нè наметнува да успееме дури и против огромни пречки. Кога другите производители на автомобили рекоа дека не е можно, произведовме спортски автомобил со ротирачки мотор и ја освоивме најтешката трка за издржливост на сите, 24 часа на Ле Ман, кога никој не веруваше дека можеме.

смели да бидеме различни

Нашите истрајни инженери го изградија „Космо Спорт“, првиот спортски автомобил во светот со масивно производство со ротирачки мотор

смели да бидеме различни

После голем број неуспеси,Мазда стана првиот Јапонски производител на возила кој победи на трките во  Ле Ман во 1991 година со првиот во свет ротационен мотор

смели да бидеме различни

Mazda продолжува да го предизвикува статус-кво-то со автомобили како RX-Vision, со својот следен генератор Skyactiv-R ротационен мотор

ТЕХНОЛОГИЈА

НАПАРАВЕН ЗА ЧИСТО ВОЗАЧКО ИСКУСТВО

Целото наше неуморно истражување и развој во технологијата е дизајнирано да направи повеќе од подобрување на перформансите и безбедноста, дизајниран е со вас на ум да ви даде чисто задоволство при возењето и возбудливо чувство на контрола.

ИНОВАЦИЈА

SKYACTIV-X, СЛЕДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА

Иднината е овде во облик на новиот мотор на Mazda-Skyactiv-X на Mazda. Тоа е важен чекор во нашата потрага да развиваме идеален мотор за согорување додека го збогатуваме животот на луѓето преку „радоста на возењето“ и заштитата на нашата прекрасна планета.

НАУЧИ ПОВЕЌЕ

ДИЗАЈН

KODO - ДУША ВО ДВИЖЕЊЕТО

Ние веруваме дека автомобилот треба да разбуди емоции, правејќи го срцето да трча пред да застанете зад воланот. Дури и кога стоиш, Mazda пренесува возбудливо чувство на движење што ве тера да сакате да го возите. Тоа е Кодо - Душата на движењето, нашата филозофија за дизајн.

МАЈСТОРСКА ИЗРАБОТКА

ОД НАШИ ВО ВАШИ РАЦЕ

Ништо не ја заменува вештината на човечката рака и моќта на човечкиот допир при дизајнирање на Mazda. Потребни се 20 години обука за нашите модели на глина да ги претворат идеите во модели со големина на живот, но дел од секундата треба да ја пренесе Kodo: Soul of Motion Design во нашите автомобили.

ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ

ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА

ОБИЧЕН ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА НЕ Е ДОВОЛЕН

Кога условите на патот и временските услови се предизвик, сакате тотална удобност и контрола. Нашиот i-ACTIV погон на сите тркала користи 27 сензори за да ги провери условите 200 пати во секунда. Уживајте во сигурното возење на која било површина, во секое време и чувствувајте се во совршена хармонија со автомобилот.

учи повеќе

i-activsense

севкупна заштита

Нашите иновативни i-ACTIVSENSE безбедносни технологии ви овозможуваат целосна заштита од опасности и опасности што можеби не ги гледате. Додека возите низ градскиот сообраќај, на долги патувања на автопатите, ноќе, нашите системи на камери и сензори работат беспрекорно заедно за да ви овозможат побезбедно, максимално задоволство при возењето.

учи повеќе