Subcompact концепт автомобил

hazumi

Мали и силни

Значењето на „врзано“ или „да никне“ на јапонски јазик, Хазуми го користи потенцијалот на КОДО Дизајнот за да ја карактеризира личноста на мало, но енергично животно, пукајќи од енергија. Нашите инженери создадоа компактно тело со жива личност, без да изгубат унца на влијание.

СУБКОМПАКТ СО СТАВ

Карактеристичниот Хазуми беше премиерно прикажан на Саемот за автомобили во Женева 2014 година и стручно демонстрираше дека малото може да биде големо каде што треба. Нашите инженери одбија да направат компромис и развија субкомпакт исполнет со паметна SKYACTIV технологија, 1,5-литарски чист и моќен мотор, MZD Connect инфо-забавен систем и врвни системи за спречување на судири и други безбедносни карактеристики

HAZUMI дизајнерски јазик

Нашиот прв субкомпакт со KODO Design language е создаден за да изгледа како буквално да пука од енергија. Се одликува со импресивни алуминиумски тркала 18 ”, во центрирани  двојни издувни цевки, футуристички, аголни дисплеи на екранот, напреден head up дисплеј  и четири спортски седишта. Енергичниот изглед и личност на Хазуми му даваат вистинскo претставување  на улица, совршено за градот

МАЗДА2

СПОРТСКАТА СУПЕРМИНИ КОЈА Е ГОЛЕМА ЗА ЗАБАВА

Искусете ја JinBA iTTAI како никогаш порано. Mazda2 комбинира експресивен дизајн, возбудливо задоволство во возењето и смирувачка контрола зад воланот со G-Vectoring Control.

ИСТРАЖУВА

ДИЗАЈНОТ НА СЛЕДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА

Оживување на утрешните идеи 

skyactiv-x

Иднината на моторите