skyactiv технологија

посветено на вас,возачите

перформанси и ефикасност без компромиси

Нашите инженери знаат дека ефикасноста на горивото е исто толку важна како и перформансите. Тие измислија начин како да ги развијат нашите мотори, за да можете да седите и да се фокусирате на чистата забава при возењето. Секој елемент на автомобилот е прераспореден за да се подобри ефикасноста и да се зголеми динамиката. Ние ја нарекуваме оваа технологија Skyactiv.

skyactiv градба на возилата

Постои сличност помеѓу човечките тела и автомобилите: И двете бараат силно и агилно јадро заедно со рафиниран и функционален ентериер.

висока прецизност на технологијата на моторите

Чиста, поефикасна и моќна. Нашите инженери градат дизел и бензински мотори Skyactiv што промовира најдобри перформанси од секоја една капка гориво.

поврзување на брзодејствувачки преноси

Без разлика дали ви се допаѓа рачен или автоматски пренос, нашите напредни преноси ви овозможуваат максимална контрола. Тие импресионираат со дополнителни мазни промени во менувачот во дел од секунда и прецизно ракување.

skyactiv-x

X во Skyactiv-X претставува пресекот на Skyactiv-G и Skyactiv-D. Следната генерација на бензински мотор Skyactiv-X е револуционерен погон кој ги комбинира карактеристиките за слободно враќање на бензинскиот мотор со ефикасноста на горивото, вртежниот момент и брзата реакција на дизел-единицата.

откријте повеќе
мазда м хибрид

Mazda M Hybrid технологијата овозможува побрз погон и помага за подобрување на економичноста на горивото преку регенерирање на добиената енергија за време на забавување и користење на истата за работа на електричната опрема што е вградена. Mazda M Hybrid е стандарден кај сите модели со бензински мотори Mazda 3 и Mazda CX-30, вклучувајќи и возила Skyactiv-X.

откријте повеќе
skyactiv-g

Бензинските мотори SKYACTIV-G имаат многу голема компресија и специјална геометрија на согорување, кои служат како основа за исклучително ефикасно и чисто согорување. Моторите SKYACTIV-G се поефикасни од кога и да било, додека произведуваат многу малку штетни емисии.

откријте повеќе
skyactiv-d

Нашите мотори со екстремно ниска дизел компресија,SKYACTIV-D, се едни од најефикасните достапни мотори, особено во услови на возење во реалниот свет. Најновата технологија не само што ги намалува емисиите, туку исто така ја подобрува реакцијата и бучавоста.

откријте повеќе
РЕВОЛУЦИОНЕРЕН бензински мотор

skyactiv-x

До 20% помалку потрошувачка на гориво со 30% поголем вртежен момент. Skyactiv-X - првиот потрошувач на бензински мотор со Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI) го комбинира најдоброто од двата света: Предностите на бензинската и дизел технологијата во еден мотор што имаат директен и непречен одговор, моќен и висок вртежен момент со извонредна потрошувачка на гориво и вредности на емисија.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ

поугладено,интуитивно возење

Контролата на гравитацијата со G-вектор сензори ви помага да уживате во прецизно, точно управување и максимално прилепување за време на возење по завои и свртувања, дури и во влажни услови, со непречени преминувања при сопирање и забрзување за најдобро возење.

„СОВРШЕН СТИСОК, Без оглед на условите

Обичниот погон на сите четири тркала не е доволен. Нашиот погон на сите тркала i-ACTIV користи 27 сензори за да ги провери условите на патот 200 пати во секоја секунда,со  непречено менување на погонот помеѓу две и четири тркала. Уживајте во совршена потпора на која било површина, во кое било време и доживејте го чувството на совршена хармонија на Јinba Iitai со автомобилот “.

i-stop

Кога застанувате во сообраќајот, нашиот i-STOP систем ви заштедува гориво со исклучување на моторот. Работејќи во совршена хармонија со i-ELOOP, i-STOP не само што значително ја зголемува вашата економичност на горивото, туку тој ги позиционира клиповите на моторот во оптимална позиција за да можете повторно да стартувате и да се движите брзо.

i-stop
i-eloop

i-ELOOP ја чува електричната енергија што се создава кога го користите системот за сопирање и потоа ја користи за напојување на фаровите, контролата на климата, аудио системот или која било друга единка од електричната опрема на автомобилот. Не само уникатен начин за заштеда на потрошена енергија на друг начин, i-ELOOP ви нуди подобри перформанси и ви заштедува гориво во процесот.

i-eloop
mzd connect

MZD Connect е совршен израз на Џинба Итаи. Нашиот интуитивен инфозабавен систем ве одржува во склад со барањата на современиот свет и безбедно ве поврзува со патот во исто време. Имате апсолутна контрола на дофат, бидејќи лесно и безбедно остварувате повици, користите социјални медиуми, примате текстови и уживате во свет на забава.

mzd connect

изграден за уживање при било каков предизвик

Возете го целосно новиот Mazda CX-5 и искусете ја агилност и реакцијата што е ретко кај теренците. Нашиот предвидлив AWD систем i-ACTIV со погон на сите тркала ви дава извонредна контрола и самодоверба да уживате во секое патување, каде и да одите.

искуство