2020 mazda mx-5

accessories

make it truly yours

Even the basic model of the Mazda MX-5 conjures up the classic roadster feeling. But it doesn’t have to end there. With high-quality accessories and a wide range of sporty aero parts, you can give this cult roadster an even more personal touch.

down to the last detail

love in every aspect

No model embodies Mazda DNA like the MX-5. We pay tribute to the roadster icon in even the smallest detail – from the elegant MX-5 embossing on the alloy wheels, to the branded design and sporty sound of the silencer. Basically, we want to take advantage of every opprtunity to express our love for the Mazda MX-5.

our high­lights

Check out our picture gallery to get a feel for some of the top-class accesories we offer, from our plush Alcantara console to the eye-catching suspension lowering kit. Explore our selection and get inspiration for ways to customise your Mazda MX-5.

СПОРТСКА НАДВОРЕШНОСТ

Динамика што можете да ја видите од далеку. Сите наши спортски додатоци  се светло-црни - поставувајќи ги вистинските акценти за заокружување на енергичниот изглед на Mazda MX-5, вклучувајќи ги предните и задните завеси, страничните и задниот спојлер.

Камера за паркирање наназад

Паркирате наназад. Задната камера поддржува да се елиминира слепата точка директно зад возилото и овозможува да се видат ниски области што не можат да се видат преку ретровизорот.

bastuck спортски придушувач

Овој издувен систем од не'рѓосувачки челик  го зголемува нивото на возбуда на „MX-5“ и во начинот на кој звучи и изгледа. Дури и секојдневно возење низ град ќе се чувствува како да сте на тркачката патека со овој спортски пригушувач Bastuck.

кит за спуштена суспензија

Приближете се уште поблизу до патот. Со спуштената суспензија на вашата Mazda MX-5, возбудата на секој погон се зголемува уште повеќе. Плус, линиите на нејзината стилска каросерија се издвојуваат како никогаш порано. Секое возење се чувствува како да пловите.

црвено капаче за масло

Дури и малите детали ја прават MX-5 вистински ваша. Кога е време да наполните масло, ќе ве потсетиме за што да обрнувате внимание на деталите. Го загрева срцето и прави да се насмевнете. Уживајте!

ПОНАТАМОШНА ИНФОРМАЦИЈА

Дали нашите ексклузивни додатоци  ја доловија вашата фантазија? Дознајте повеќе за опциите за прилагодување на Mazda со само еден клик. Од нашиот каталог на додатоци до локатор за продажба, сигурно ќе ги најдете сите потребни информации.

BOOK YOUR TEST DRIVE

DOWNLOAD A BROCHURE

1The vehicles shown may not be the same as the models intended for the Cyprus market. The colors and certain interior and exterior features shown may differ from the actual model and vehicles may be equipped with optional or optional extras.

All prices shown are non-binding recommended prices by Mazda Cyprus, VAT included (19%) and Special motor vehicle tax for models without options. Due to the complexity of calculating the Special Vehicle Tax, certain discrepancies may occur, so ask your Mazda dealer for the exact price of a particular model.