ОПШТО

Овде можете да најдете одговори на основните прашања како што се „Што е MyMazda“ или „Дали треба да користам телефон или таблет“ и да прочитате за карактеристиките и придобивките од апликацијата. Можете исто така да најдете информации за контакт за услуги на клиентите и да ја научите разликата помеѓу кодот за валидација и овластување или кога податоците за возилото се ажурираат во апликацијата.

што е MY­MAZ­DA?

MyMazda е апликација која ви обезбедува информации за вашето возило, како што се неговата историја на услуги и прирачници, и може да ви помогне да го пронајдете дилерот на Mazda или да добиете ажурирања за отповикувањата. Можете исто така да контактирате со помош на патот користејќи ја апликацијата. Ако го имате поврзано возилото, можете исто така да пристапите до многу други карактеристики како далечински управувач, пронаоѓач на возила и да испратите дестинација до вашиот автомобил.

 

КОИ СЕ ПРИДОБИВКИТЕ НА АПЛИКАЦИЈАТА MYMAZDA?

Апликацијата MyMazda содржи документи, како што е вашиот Дигитален запис за услуги (DSR), кој ви кажува кога е потребно одржување и ве известува за одложените ставки што можеби сакате да ги разгледате за замена. Можете брзо да пристапите до тековните гаранции и договори или да истражите упатство за дигитален сопственик во форма на упатства што се следат лесно. Можете дури и да повикате помош на пат.

Како да контактирам со Mazda?

Ако имате какви било прашања на кои не може да се одговори во делот за помош, можете да го контактирате вашиот претпочитан партнер Mazda или нашиот тим за услуги на клиентите на customer_relations@mazdaeur.com.

Може ли да користам повеќе уреди за иста сметка?

Не, не истовремено. За безбедносни цели, апликацијата автоматски ќе ги одјави другите уреди кога ќе се најави нов.

Може ли да ја користам апликацијата на таблет, наместо паметен телефон?

Да, но некои функции може да не работат правилно, бидејќи таблетите не се целосно поддржани.

ДОПОЛНИТЕЛНО

За да се осигурате дека нема прашањата да останат неодговорени, откријте ги одговорите на најчесто поставуваните прашања во другите категории.